Kim Jong-ilov odbačeni sin: Moj brat je samo simbol, on nema nikakvu vlast

KIM Jong-nam, najstariji sin preminulog sjevernokorejskog Dragog vođe, iskazao je nepovjerenje prema sposobnostima svog brata da samostalno odlučuje o važnim državnim pitanjima.

"On je imao samo dvije godine treninga za preuzimanje najvišeg položaja i sumnjam da će uspjeti održati apsolutnu moć. Očekujem da će postojeća vladajuća elita nastaviti vladati po modelu mog oca i istovremeno držati mladog nasljednika pred svjetlima kamera kao simboličku figuru", kazao je Kim Jong-nam za japanski list Tokyo Shimbun.

Inače, nekad davno se očekivalo kako će upravo Kim Jong-nam naslijediti Kim Jong-ila, ali je pao u očevu nemilost kada je s lažnom putovnicom pokušao posjetiti japanski Disneyland. Nakon toga je zauvijek napustio Sjevernu Koreju, a vjeruje se kako živi u kineskoj "kockarskoj oazi" Macau.

Kim Jong-nam je i protivnik nasljeđivanja vlasti. "Teško je prihvatiti sukcesiju u trećoj generaciji i opravdati je nekim racionalnim razlozima. Čak ni Mao Ce Tung nije uveo nasljednu vlast. Ona naprosto nije kompatibilna sa socijalizmom", kazala je crna ovca prve sjevernokorejske obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.