Keruma sin odgovorio od prodaje trgovina Slovencima

GRADONAČELNIK Splita Željko Kerum sastao se s predsjednikom Uprave Mercatora Žigom Debeljakom te je s njim razgovarao o prodaji svog trgovačkog lanca Kerum d.o.o.

No, Kerum je odustao od prodaje, o kojoj je očito razmišljao, zbog toga što je njegov sin Joško izrazio želju za nastavkom obiteljskog posla, piše Jutarnji list. Kerum u posljednje vrijeme svoje prijatelje i obitelj ubrzano ubacuje u politiku i svoju Hrvatsku građansku stranku pa izgleda kako se želi riješiti svoga poslovnog carstva.

Pad profita

Druge kuloarske priče kažu kako bi splitski gradonačelnik rado izašao iz trgovačkog biznisa te se prebacio na hotelijerstvo i nekretnine. Kerum d.o.o. je prošle godine zabilježio čistu dobit od 1,168.902 kune što je za 20 milijuna kuna manje nego godine prije, a navodno se taj pad dogodio zbog izgradnje trgovačkog centra Joker u koji su uložena velika sredstva.

Najveću dobit je Kerum imao 2005. godine kada je ona iznosila 29 milijuna kuna, da bi sljedeće dvije godine zaradio šest milijuna kuna manje. Ukupni Kerumov prihod iznosio je 2008. godine 1,44 milijarde kuna. Uz to, Kerum dobavljačima duguje više od 256 milijuna kuna. Splitski gradonačelnik svoj hotelijerski biznis temelji na malom hotelu Neva Kerum u Podstrani, dok hoteli Central i Marjan Hilton nisu blizu realizacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.