Kerum smjestio stranku na rivu za devet eura po kvadratu

NEKI DAN, svojim dekretom, splitski gradonačelnik Željko Kerum smjestio je svoj HGS u reprezentativan prostor na splitskoj rivi. Najam će stranka plaćati nešto manje od 10 eura po metru četvornom, što će ih svaki mjesec izaći nekih tisuću i pol eura.

Stranački prostor uz omiljeni kafić

Iz novog ureda Kerumove stranke puca sjajan pogled na gradsku luku, i ne manje važno, u blizini je gradonačelnikovog omiljenog kafića na rubu Marmontove, pred kojim često uživa u društvu najbližih suradnika i djevojke.

Kad mogu ja, zašto ne bi i drugi, zaključio je Kerum te najavio da će u stilu Robina Hooda oteti bogatim strankama i podijeliti sirotinji. Dignut će on najam povlaštenima, inače, političkoj konkurenciji. Pa će odsad plaćati tržišnu cijenu. Dobivaju stranke za svoje vijećnike pa nije u redu da im se još ide na ruku i s najmom prostora. Svi su na udaru. Od HDZ-a do HSLS-a, koji vijećnika više ni nema. Pa nek' se ugase ako nemaju za platiti, izjavio je Kerum neki dan.

Pozicije HDZ-a i HGS-a neusporedive

HDZ ima troje vijećnika, ali i velike financijske probleme, milijunski manjak koji im je ostavila stara predsjednica Željana Kalaš, zamjena Ive Sanadera u Saboru. Blagajnom gospodari, inače, Kruno Peronja, šef županijskog HDZ-a. Oni svoj prostor u Sinjskoj plaćaju simboličnih jedan euro po kvadratu, dakle gotovo 10 puta jeftinije nego Kerum svoj na rivi. Peronja drži da je to u redu i da treba razlikovati i pozicije, koje su, kaže, neusporedive.

"Treba razlikovati i najam za komercijalne i nekomercijalne djelatnosti. Mi smo tu radi demokracije i višestranačja, boljeg funkcioniranja gradova i općina, a ne radi profita", obrazložio je Peronja euro po kvadratu. Osim toga, HDZ-ovci za razliku od HGS-ovaca ne mogu uživati u pogledu sa rive, imaju problem i s parkingom... Tako im i treba, kad nemaju gradonačelnika koji parkira gdje stigne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.