KBC Rijeka apelira na građane da daruju krv, imaju i terenske akcije

Ilustracija: Shutterstock

APEL KBC-a Rijeka upućen građanima da daruju krv je i dalje aktualan. Iako su zalihe krvi malo veće, to se u jednom danu može promijeniti pa je nužno stalno prikupljanje krvi.

Ekipa Centra za transfuziologiju riječkog KBC-a i ekipe Crvenog križa su na terenu te sada obilaze tvrtke. Danas je akcija darivanja krvi održana u Svilnom, u Jadranskom galenskom laboratoriju.

"Ovdje u JGL-u imamo akcije svaka četiri mjeseca. Mogu darivati i muškarci i žene. Akcija je zatvorenog tipa, samo za zaposlenike centra i zadovoljni smo. Danas je malo veći broj ljudi, ali već sutra može biti jako kritično", rekla je za HRT Željka Kinkela, šefica Odsjeka darivatelja krvi u riječkom Crvenom križu.

Nastavljaju se terenske akcije darivanja krvi

Zaposlenici od jutra daruju krv, neki od njih su redoviti darivatelji. Drugi su tek krenuli te se odazvali apelu KBC-a Rijeka. 

Zalihe krvi su se malo popunile, ali je to daleko od potreba i zato se organiziraju i terenske akcije. Potrebe za krvi su vrlo velike jer riječki KBC osigurava krv za pulsku Opću bolnicu i za bolnicu u Gospiću. Zato će se ljetne terenske akcije darivanja krvi nastaviti cijelo ljeto, javlja HRT.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.