Policajci koji su napali novinara Indexa napokon kazneno prijavljeni

Foto: Index/Twitter

PRIČA o splitskim policajcima koji su napali Indexovog novinara Dragu Miljuša dobila je novi nastavak.

Podsjetimo, naš novinar Drago Miljuš je 10. listopada izvještavao iz blizine poznate splitske plaže Obojena svjetlost, na kojoj je muškarac prijetio samoubojstvom. U jednom je trenutku našem novinaru, koji je stajao na javnoj površini izvan područja koji je ogradila policija, prišao jedan od policajaca koji je osiguravao područje, oduzeo mu je mobitel i bacio ga u more.

Potom mu je prišao još jedan interventni policajac te ga brutalno udario šakom u glavu, zbog čega je naš novinar završio na Hitnoj pomoći.



Božinović potvrdio podnošenje kaznenih prijava


Nakon policijskog napada na našeg novinara saborski Odbor za medije je od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zatražio očitovanje, koje je danas napokon pristiglo u Odbor za medije. Božinovićev odgovor na svom je Twitter profilu objavio saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević, a u njemu stoji kako je "utvrđeno da su policijski službenici opisanim ponašanjem počinili težu povredu službene dužnosti te su naštetili ugledu policije".

"Protiv njih je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske podnio Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka te ih udaljio iz službe do okončanja disciplinskog postupka. Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeni su osnovi sumnje da je jedan od policijskih službenika počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari, dok je drugi policijski službenik počinio kazneno djelo Tjelesna ozljeda, zbog čega su protiv policijskih službenika nadležnom državnom odvjetništvu podnesene kaznene prijave", stoji u Božinovićevu odgovoru.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz napad na Miljuša, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: napad na Miljuša.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.