Kaznena prijava protiv pulskog gradonačelnika i Macana: "To je borba protiv Miletića"

GRADONAČELNIK Pule Boris Miletić, njegov šef ureda Bernard Zenzerović, tajnik IDS-a Tedi Chiavalon te Krešimir Macan i Zoran Pucarić iz PR agencije Manjgura kazneno su prijavljeni zbog sumnje da su oštetili pulski proračun, sklopili štetni ugovor te se udružili radi počinjenja kaznenih djela.

Anonimni podnositelj kaznene prijave tvrdi kako su pulski proračun i proračune poduzeća u pulskom vlasništvu oštetili za 585 tisuća kuna. To su učinili tako što je Pula Manjguri platila dio troška predizborne kampanje za gradonačelnika, dok je to trebala napraviti Miletićeva stranka IIDS, piše portal iPress.

IDS platio 40 tisuća kuna

Prijava je poprilično detaljna te se u njoj navode datumi i iznosi koliko je i kada koja gradska tvrtka uplatila tvrtki Manjgura. Ugovor s Mangjurom su potpisali Chiavalon i Miletić, a tvrtku su zastupali Macan i Pucarić. 24. listopada 2008. godine je Manjgura dala ponudu na 40 tisuća kuna mjesečno za razdoblje od 1. studenog 2008. do 30. svibnja 2009. godine, a IDS-ovci su trebali podmiriti i troškove smještaja tijekom kampanje.

U slučaju uspješne kampanje i Miletićeve pobjede u prvom krugu IDS je Manjguri trebao isplatiti nagradu od 200 tisuća kuna, dok je nagrada za pobjedu u drugom krugu bila 100 tisuća kuna bez PDV-a. U prijavi stoji kako su Miletić i Zenzerović nakon pobjede Manjguri usluge isplatili uglavnom preko gradskih tvrtki, a Macan je za to dao suglasnost. Račune su, navodno, platili Grad Pula, Istarska županija i više poduzeća u vlasništvu Pule. Po prijavi je IDS platio samo prvu ratu od 40 tisuća kuna 30. studenog 2008. godine.

Grad i tvrtke isplatile 479 tisuća kuna

Nakon toga su Grad Pula i poduzeća u vlasništvu Grada isplatili Manjguri još 479.725 kuna. Isplate su se događale od 24. listopada 2008. godine do 31. svibnja 2009. godine. Kaznena prijava je upućena glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ravnatelju Uskoka Dinku Cvitanu, predsjednici Vlade Jadranki Kosor, ministru MUP-a Tomislavu Karamarku i Delegaciji Europske komisije u RH.

"U našem poslovanju nema ništa sporno. Ono što smo radili za IDS, platio je IDS, što smo radili za grad platio je grad.  Radi se o prelijevanju iz šupljeg u prazno",  rekao je Macan za Index te dodaje da se radi o konstrukciji. Naime, prema njegovom riječima u slučaju kaznene prijave korištena je njihova inicijalna ponuda IDS-u i po njoj je složena navedena konstrukcija.

"Ništa drugo mu ne uspjevaju zakačiti"

Sve je to usmjereno protiv Borisa Miletića jer mu očito ništa drugo ne uspijevaju zakačiti. Macan kaže kako je sve, navodno, počelo još oko Božica kada je Pula bila zatrpana smećem. "Miletić je tada razbio štrajk i izašao kao pobjednik, a neki sindikalisti koji su njegovi politički protivnici su mu počeli prijetiti", zaključio je Macan. Podsjetimo, oko božićnih praznika radnici komunalne gradske tvrtke Herculanea su, zato što im Pula nije željela isplatiti božićnice, stupili u štrajk. Štrajk je bio prekinut na Badnjak, a tijekom njega je Miletić izašao na ulicu i sam skupljao smeće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.