Kazimiru Bačiću produljen pritvor

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

BIVŠEM ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću produljen je pritvor, javlja RTL-ova Ivana Ivanda Rožić na Twitteru.

Pritvor mu je, kaže, produljen na još mjesec dana.

Podsjetimo, Bačića se sumnjiči na to da je uime poduzetnika Milana Lončarića pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla te da je koristio svoj utjecaj u bankama za kreditiranje tog projekta. Za svoju je ulogu kao nagradu, sumnja na to USKOK, dobio stan vrijedan više od milijun kuna u zagrebačkoj Radićevoj ulici, pokraj Trga bana Jelačića.

Bačić je uhićen 30. lipnja ove godine, a nakon što je odobren pritvor i nakon što je počeo postupak njegovog razrješenja, odvjetnici su obavijestili Nadzorni odbor HRT-a da je Bačić otvorio trotjedni godišnji odmor.

Smijenjen je sredinom srpnja

Bačić je smijenjen sredinom srpnja.

Za Bačićevo razrješenje glasalo je 116 zastupnika, dvoje je bilo protiv, a za Kunićevo imenovanje 77 je bilo za, dvoje suzdržanih i 42 protiv.

Nadzorni odbor HRT-a odlučio je pokrenuti postupak njegovog razrješenja zbog narušavanja ugleda kuće.

Uvažavajući presumpciju nevinosti, Nadzorni odbor ipak smatra da, u okolnostima kada se protiv Bačića vodi istraga zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela, on više ne može vjerodostojno obavljati svoju dužnost, odnosno predstavljati i zastupati HRT, objavili su tada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.