KBC Split pred kolapsom: Otkazali operacije, primaju samo karcinome i polomljene

U SPLITSKOM KBC-u otkazane su brojne operacije te se primaju samo oboljeli od malignih bolesti i najhitniji slučajevi, uključujući i one koji se razbiju na ledu. Otkazane su operacije žući, kile i ostalog, takozvani, hladni pogon.

Ravnatelj bolnice dr. Duje Marasović prije koju minutu uputio je dramatičan proglas preko Radio Splita. "Došao mi je dr. Radonić da se napravi statistika. Ma ne treba statistika, takvo je stanje da će ozlijeđenih biti sve više i više. Mjesta u sobama nema pa ćemo za prijem novih pacijenata morati neke poslati kućama", kazao je dr. Marasović.

Hitni kirurški postao Hitna traumatološka

A evo što kaže i dr. Vedran Radonić, pročelnik splitske Kirurgije.

"Situacija se pogoršava. Od jutros imamo 18 slomljenih, a svaki dan ih se polomi oko stotinu, jučer i više. Hitni kirurški funkcionira kao Hitna traumatološka, morali smo zaustaviti sve hladne programe, operacije žući, kile, vene pa i ostale koji su bili naručeni. Nemamo prostora, ljudi koji dođu s lomovima ne smiju po ovoj zimi stajati na hodniku, morali smo pronaći gdje ćemo ih smjestiti. A sada, kada su se očistile ceste, dolaze i pacijenti iz udaljenijih krajeva", izvijestio je dr. Radonić Index o najnovijoj krizi u splitskoj bolnici. 

Koliko je poznato, nitko od gradskih otaca nije zavirio u bolnicu da pogleda kako se snalaze u ovim izvanrednim uvjetima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.