Karlo Horvat za Index: S budućnosti se političari ne smiju igrati

Foto: Facebook

"IZUZETNO je bitno da što više ljudi bude sutra prisutno na prosvjedima u kojima ćemo tražiti nastavak kurikularne reforme. Javnost se napokon mora zauzeti za bitne i važne stvari. Kurikularna reforma koja zahvaća vrijeme od vrtića je do srednje škole je upravo to bitna i važna stvar za budućnost učenika i mladih", kaže nam Karlo Horvat, predsjednik Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske.

>> VELIKI PROSVJED PODRŠKE REFORMI ŠKOLSTVA Hrvatska može bolje

Odlazaka iz Hrvatske bit će i više

Vijeće je veliko predstavničko tijelo koje se bori za prava čak pola milijuna učenika Hrvatske, dok Horvat već odavno naglašava kako je krajnje vrijeme za promjene.

"Dosadašnja praksa kriva je za masovni odlazak mladih, perspektivnih ljudi, znanstvenika i onih darovitih iz ove zemlje. Taj broj zbog neprovođenja reforme obrazovanja još će se više i povećavati. Ova reforma predstavlja spas našeg društva", kaže Horvat u razgovoru za Index.

Prema Horvatu jedan od glavnih krivaca za zaustavljanje reforme jest politika koja se grubo umiješala u kurikularnu reformu.

Ni prošla ni ova Vlada nije bila za reforme

"Ni prošla, a ni ova Vlada nije previše marila za reformu obrazovanja. Nije ih to jednostavno zanimalo. To je strašno. Politika je tu za politikanstvo, ali stručnjacima treba ostaviti da se bave reformom obrazovanja. Neka ih puste da odrade ovaj posao do kraja. Zbog svih nas", kaže Horvat ističući kako u mlade kao i u obrazovanje treba neprestano ulagati, a ne samo štedjeti.

Predstavnik učenika kaže i kako nije član ni jedne stranke te sutra neće promovirati ni jednu političku boju.

"S budućnosti se političari ne smiju igrati!", kaže Horvat na kraju razgovora za Index, očekujući da bi se nakon današnjeg prosvjeda i pritiska javnosti kurikularna reforma mogla ipak nastaviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.