Karamarko za nove ljetne uniforme policije izdvojio 55 milijuna kuna

IZ KABINETA Tomislava Karamarka, ministra unutarnjih poslova najavljeno je potpisivanje ugovora za izradu i isporuku ljetne policijske uniforme za sve rodove hrvatske policije, piše Novi list.

Karamarko će ugovor potpisati s predstavnikom tvrtke Čateks d.d. iz Čakovca, Damirom Vitezom, koja će s još nekoliko domaćih tvrtki dobiti priliku izraditi nove policijske uniforme.

Ukupna vrijednost ugovora za izradu novih uniformi je oko 55 milijuna kuna. Prva isporuka policijskih odora očekuje se u roku od 60 dana od potpisivanja ugovora, dok bi cjelokupna količina trebala biti isporučena u roku od 90 dana.

Uklonjeno idejno rješenje s uniforme - pločica s prezimenom policajca

U MUP-u su, prema njihovim riječima, pametnim i dugoročnim planiranjem uspjeli u ovogodišnjem skresanom policijskom proračunu osigurati novac potreban za nužnu obnovu ljetnih odora, jer su se na stare koje su bile napravljene od nekvalitetnih materijala godinama žalili policajci.

"Nove odore bolje su i praktičnije. Skrojene su po idejama samih policajaca, a usvojen je i veći dio prijedloga Sindikata policije Hrvatske (SPH). Očekujem da budu po europskim standardima, da su nosive i da ih je lagano održavati, te da su adekvatne za obavljanje policijskog posla", rekao je predsjednik SPH-a, Dubravko Jagić zadovoljan i činjenicom da će hrvatske tvrtke izrađivati nove odore.

Na inzistiranje SPH iz idejnog rješenja uklonjena je pločica s prezimenom koju su policajci trebali nositi na odori.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.