Kanaderi i dalje gase požar na području Promine

Foto: HINA

DVA kanadera CL-415 Protupožarnih snaga OS RH angažirana su na gašenju požara u naselju Suknovci, u općini Promina u Šibensko-kninskoj županiji, priopćilo je Ministarstvo obrane RH.

"Požar je još aktivan. U 6:40 na požarište su poslana dva kanadera, dok je na terenu trenutno 77 vatrogasaca s 25 vozila. Trenutna opožarena površina iznosi 370 hektara. Gori nisko raslinje i trava te borova i grabova šuma", rekli su u Centru 112 Šibenik.

Iz Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije izvijestili su da od jučer na intervenciji sudjeluju vatrogasci iz javnih vatrogasnih postrojba (JVP) Drniš, Knin, Šibenik i Vodice, te dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Promina, Drniš, Knin, Biskupija i Ružić.

Tijekom jučerašnjeg dana na istom požarištu bilo je angažirano šest protupožarnih aviona.

Ove sezone izvršeno preko 4 tisuće letova

Od početka II. faze ovogodišnje Protupožarne sezone, od 21. lipnja do 20. kolovoza, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 82 požara i to -  31 u Šibenskoj-kninskoj, 28 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 18 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jedan Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 55 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Na gašenju požara i protupožarnom izviđanju izvršena su 4092 leta pri čemu je ostvareno 647:05:00 sati naleta i izbačeno 404.320 tona vode, naveli su iz MORH-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.