Kakva sudbina: Tek se oženili, a već moraju u zatvor

BLANKA ČAPALIJA, sestra missice Fani Čapalije, jednostavno nema sreće. Nije pomogao ni brak s Robertom Milunovićem, nekadašnjim zaštitarom Sokol Marića, koji je pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog neuspjele pljačke utrška trgovine Tommy u Makarskoj.

Blanka pokosila stupiće i ostavila auto nasred ulice

Premda ni godinu dana nisu u braku, već je loše krenulo. Neki dan je Blanka pobjegla u Split. U Matoševoj ulici pomela je nekoliko stupića na nogostupu i ostavila automobil nasred ulice. Policija ju je naknadno pronašla. Digli su protiv nje optužni prijedlog, jer je ugrozila druge sudionike u prometu ostavivši vozilo nakon nezgode. Pokušali smo danas doznati u Gradu Splitu koliku su oni štetu pretrpjeli Blankinom akrobatikom u Matoševoj. Bez uspjeha. Stupići, inače, nisu zamijenjeni. Na mjestu nezgode tek su začepljene rupe.  

Zbog Kije Picanto mora sedam mjeseci u zatvor

Blanki nije lako jer joj je nedavno uvjetna kazna zamijenjena zatvorskom. Nije, naime, platila 90 tisuća kuna rent-a-car agenciji Gerhardt pa sada mora sedam mjeseci u zatvor. Riječ je o slučaju starom sedam godina. Blanka je u agenciji iznajmila Kiju Picanto, no vozilo nikada nije vratila. Obećavala je vlasniku da će podmiriti štetu, no nije ni to napravila. Na sudu se pravdala kako ne zna što se dogodilo s automobilom.

Propali pljačkaš

I suprug mora u zatvor. Presuda za neuspjelu pljačku postala je pravomoćna u travnju ove godine. Milunović je kao organizator napada dobio dvije godine zatvora. Osmislio je cijeli plan dok je kao zaštitar radio u Volksbanci. Primijetio je da šefica obližnje trgovine svako jutro nosi utržak u banku. Nabavio je elektrošoker te objasnio rođaku Elvisu Puljku i prijatelju Tihomiru Džaji što im je činiti.

Puljak je čekao spreman sa motociklom Aprilia, dok je Džaja nasrnuo na trgovkinju. Premda ju je elektrošokerom "tresnuo" nekoliko puta, žena nije iz ruke ispustila utržak, više od 200 tisuća kuna.

Milunović se pokušao izvući. Tvrdio je da nema ništa sa elektrošokerom, no sud mu nije povjerovao jer su ga već ranije otkucali partneri. Osim za neuspjelo razbojništvo, Milunović je osuđen i za krivotvorenje isprava. Skinuo je, naime, registraciju s poljskog autobusa, prepolovio je i montirao na rođakovu Apriliju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.