Kako odjaviti pretplatu HRT-u?

Foto: Robert Anic/PIXSELL

PROCEDURA za odjavu HRT-ove pristojbe je vrlo jednostavna.

Sukladno čl.36 stavak 1 Zakona o HRT-u ( NN 137 / 2010 ), HRT ima pravo odrediti način odjave prijamnika, odnosno plaćanja pristojbe prema Zakonu o HRT-u. Kao moguće razloge za odjavu HRT navodi: 1. Neposjedovanje prijamnika u domaćinstvu, 2. Neposjedovanje prijamnika za pravne osobe, obrt, gospodarsku ili drugu djelatnost, 3. Odlazak u Dom umirovljenika, 4. Smrt obveznika plaćanja mjesečne pristojbe i 5. Prestanak rada obrta ili pravne osobe.

Ovisno o razlogu za odjavu prijamnika, nužno je priložiti i odgovarajući dokument.

Ukoliko ne posjedujete prijamnik u domaćinstvu, trebate popuniti formular koji se nalazi ovdje, a pravne osobe, obrti, gospodarske ili druge djelatnosti koje ne posjeduju prijamnik mogu ga odjaviti putem formulara koji se nalazi ovdje.

Ukoliko odlazite u dom umirovljenika, za odjavu prijamnika bit će vam potrebna potvrda Doma umirovljenika s točnim podacima o obvezniku plaćanja, a ako dođe do smrti obveznika plaćanja pristojbe, za odjavu se od vas traži smrtni list s točnim podacima o obvezniku plaćanja. U slučaju prestanka rada obrta ili pravne osobe, za odjavu ćete morati nabaviti potvrdu nadležne ustanove o prestanku djelatnosti, odnosno rješenje iz sudskog ili obrtnog registra.

Dokumente s traženim podacima potrebno je dostaviti na adresu:

HRT
RJ Pristojba
Prisavlje 3
10000 Zagreb

Odjava vrijedi s prvim sljedećim mjesecom od datuma izjave, a korisnik nije dužan dozvoliti kontroloru HRT-a ulazak u stan, niti ga HRT ga zbog toga smije ponovo prijaviti za plaćanje mjesečne pristojbe.

Formular za odjavu HRT-a by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.