Kako je Todorić odjednom skupio milijun eura? "Skupljali su čak tri dana"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

IVICA TODORIĆ će danas tijekom popodneva izaći na slobodu nakon što je zagrebačkom Županijskom sudu uplaćeno milijun eura jamčevine. Oko 15:20 sati završilo je ročište na kojem je i službeno potvrđeno da Todorić izlazi na slobodu.

Kako su Todorićevi odvjetnici ranije izjavljivali da on nema taj novac za jamčevinu, logično se nametnulo pitanje tko je i kako skupio milijun eura da bi Todorić izašao na slobodu. 

Todorićeva odvjetnica odgovorila na pitanje tko je skupio novac

Novinari su to pitali Todorićevog odvjetnika Čedu Prodanovića na ulazu u Županijski sud. 

"Ne znam tko je skupio. Novac je uplaćen", samo je kratko odgovorio Prodanović.

Nešto konkretnija bila je Jadranka Sloković. 

Na pitanje tko je skupio novac za Todorića, odgovorila je: "Prijatelji."

Nije htjela reći koji su to prijatelji skupili novac za Todorića, ali kaže da su skupljali "čak tri dana"

Isto pitanje Sloković je postavljeno i nakon ročišta. No nije željela reći koji su to prijatelji dali novac. "Novinari, pa to nas ni sud ne pita. Vidite da je bilo teško. Skupljali su ga čak tri dana", rekla je Todorićeva odvjetnica.

Prodanović je još dobacio da su oni pravni, a ne financijski savjetnici.

Todorićevi odvjetnici rekli su da je bivši šef Agrokora na sudu obećao da neće napuštati Zagreb te da će iz zatvora izaći tijekom dana. 

Oduzet će mu putovnicu, neće smjeti napuštati Zagreb

Na Županijskom sudu se doznaje da je jamčevina uplaćena na sudski račun te da je za 15 sati zakazano ročište na koje će biti doveden iz Remetinca gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

Todorić će se na tom ročištu obvezati da će se odazivati na sudske pozive, a morat će predati i putovnicu koja se trenutno nalazi na zatvorskom pologu, kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Uz polaganje putovnice Todorić na slobodi bez sudskog odobrenja neće smjeti napuštati Zagreb, svoje mjesto prebivališta.

Todorić će na slobodu izaći tijekom popodneva

Todorića će se nakon ročišta sa suda vratiti u Remetinec, gdje će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najvjerojatnije u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Milijun eura jamstva u gotovini Todoriću je kao uvjet za izlazak iz istražnog zatvora prošli tjedan odredilo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.