Jovanović: Tržnice Rijeka su primjer kako je Grad spasio imovinu od privatizacije i propadanja

U POVODU nedavnih događaja u Gradu Rijeci danas su konferenciju za tisak održali predstavnici koalicije Tvoja Rijeka, koji su iskazali bezrezervnu podršku riječkom gradonačelniku mr. Vojku Obersnelu u slučaju kaznene prijave zbog "afere Tržnice" u kojoj se Grad tereti za gubitak od 80 milijuna kuna.

Tijekom konferencije koju je predvodio saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović, istaknuto je da je jučerašnje priopćenje za medije glasnogovornika policije Krunoslava Borovca puno laži.

>MUP oštro na kritičare: Nema pritiska, godinama istražujemo Obersnela

"Jedino što je točno u tom priopćenju je da valja izbjeći svaku politizaciju policije. Ali, ta je poruka odaslana na krivu adresu, trebala je ići ministru", naglasio je Jovanović i dodao da je indikativno i to što je Grbić imenovan ravnateljem policije nakon što je smijenjen Faber koji je želio provesti depolitizaciju policije.

Prema Jovanovićevim riječima, Borovčevo čitanje dijelova optužnice u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" kazneno je djelo, "jednako kao i podnošenje lažne kaznene prijave".

"Pokušaj zamagljivanja HDZ-ovih afera"

"Slučaj Tržnica Rijeka svijetli je primjer kako se Grad izborio za svoju imovinu za koju je prijetila opasnost da dospije u ruke privatnog vlasnika", rekao je Jovanović i dodao da je drugačija sudbina zadesila SRC Lovorka Kukanić i Rijekakino, odnosno zgradu Teatra Fenice, koje Grad "zbog odluke suda nije uspio vratiti u svoje vlasništvo već su dospjeli u ruke privatnika te su danas devastirani i prepušteni propadanju".

"I Tržnice bi danas bile zapuštene i u kaosu da Grad nije reagirao i nagodbom ih spasio", naglasio je Jovanović.

Prema riječima saborskoga zastupnika i riječkoga dogradonačelnika, "ovakav pritisak ima za cilj zamagljivanje afera koje potresaju HDZ, kao i općenito katastrofalnog stanja u Hrvatskoj".

Koaliciju Tvoja Rijeka čine SDP, HNS, HSS, IDS, HSLS, HSU, SDA i ARS.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.