Josipović: Seljenje predsjednice s Pantovčaka nema smisla

Screenshot: RTL

GOSTUJUĆI u emisiji Direkt na RTL televiziji bivši predsjednik Ivo Josipović osvrnuo se na niz stvari, od odbijanja njegove ostavke u vlastitoj stranci pa do preseljenja predsjednice s Pantovčaka.

Iako je stavio svoj mandat čelnika stranke Naprijed Hrvatska!- Progresivni savez na raspolaganje na sinoćnjem tajnom glasovanju članovi stranke odbili su ponuđenu ostavku.

"Nakon lošeg rezultata, neki jesu objektivni, neki su subjektivni, red i pitanje političke pristojnosti jest da dam svoj mandat na provjeru. Danas je bilo nazočno 40 članova Sabora stranke i njih 39 je meni dalo podršku. Dakle, nastavljamo raditi", rekao je bivši predsjednik.

Na pitanje je li on bio partner s premijerkom Kosor i premijerom Milanovićem kao što je Orešković rekao da je partner s Kolindom, Josipović odgovara negacijom.

"To partnerstvo mi je nedostajalo. Imali smo mnogo tema o kojima smo mogli razgovarati, predlagao sam strukturne promjene, o kojima se sada govori, ali onda se o tome nije htjelo ni čuti. Ne bih naše odnose mogao nazvati partnerskim", rekao je.

Kolindi savjetuje da ostane na Pantovčaku

Osvrnuo se i na mogućnost da se predsjednica odseli s Pantovčaka. Josipović to smatra neracionalnim jer nikakvih ušteda neće biti.

"Ostanite na Pantovčaku, savjetujem predsjednici. Nikakve uštede nema. Uređenje Kockice za vladu koštat će puno više nego što su svi troškovi infrastrukture na Pantovčaku. Gospođa predsjednica je to obećavala u kampanji pa se valjda osjeća obavezu. Ali kada gledamo racionalno, to nema smisla", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.