Josipa Komara, bivšeg dečka Fani Horvat, reketario prijatelj i susjed?

POLICIJA je pronašla tko stoji iza uništenja voznog parka obitelji građevinskog poduzetnika Josipa Komara, vlasnika tvrtke Fonem, koji je najavio gradnju najvišeg nebodera u Zagrebu. 

Bacio bombu, zapalio terenac, izrešetao Renault... 

Za četiri kaznena djela pokušaja iznude, tri djela opće opasne radnje te jedno uništenje i oštećenje tuđe stvari, policija je osumnjičila 30-godišnjeg Duju Brzovića, inače, Komarovog prijatelja i susjeda.

Kupio je, naime, stan u njegovoj zgradi u Podstrani, ispred koje je koncem svibnja prošle godine bacio bombu na Komarov terenac BMW X5. Bila je to samo uvertira. Skupi terenac zapaljen je i potpuno uništen dva mjeseca kasnije, a na Brzovićevoj meti našli su se i BMW trica, koju vozi Komarov otac te Renault Clio njegove sestre. BMW je zapaljen, a Clio izrešetan pred obiteljskom kućom u Velebitskoj ulici kod pizzerie Podion.

Prvo mu utjerao strah u kosti pa počeo iznuđivati

Brzović je počeo iznuđivati novac od Komara nakon što mu je potpuno uništio terenca. Policija sumnja da je to radio uz pomoć za sada još nepoznatih osoba. Komara su nazvali 22. srpnja iz telefonske govornice u Zagrebu, a potom su uslijedila tri pisma. Brzović je tražio veću svotu novca, koliko točno, u policiji nisu htjeli otkriti jer se nadaju da će otkriti i ostale počinitelje. Neslužbeno, radi se o stotinjak tisuća eura. 

Sam Komar navodno je ostao bez teksta kad je čuo tko stoji iza njegovih nevolja. Ni na kraj pameti mu nije bilo da ga je reketario susjed i prijatelj. Šteta se cijeni na milijun kuna. Sve oko kupnje stana je bilo uredno, nekretnina je kupljena na kredit, koji Brzović uredno otplaćuje. Priveli su ga istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

"Imamo ozbiljne indicije da nam je ovo smjestio Komar..."

Čuli smo se i s Dujinom majkom Asjom, koja je ostala šokirana kad je čula za što joj sumnjiče sina. Brzovići su inače vlasnici obiteljske tvrtke Junior Sinest, koja se bavi nekretninama i klima uređajima. Uvjereni su da im je sve ovo smjestio Komar, s kojim inače dijele poslovne urede iznad Renault centra Gašperov na izlazu iz Splita. 

"Imamo vrlo ozbiljne indicije da se radi o tome. Taj Komar je čudak, sposoban je on za to. I jutros je napravio scenu, skupio je sve iz Gašperova da im kaže da su Duju priveli. Riječ je o labilnoj osobi. Nadam se da će sve brzo razotkriti i da će Duju pustiti", kaže Asja Brzović.

Pritvor za šutljivog Brzovića

Josip Komar vlasnik je čak deset tvrtki, a svojedobno je ljubovao s Fani Horvat! Ostavila ga je prije pet godina upravo zbog Željka Keruma, a Komar je raskid vrlo teško podnio.

Pred sucem Brzović nije bio od neke priče. Kaže da nije u stanju iznijeti obranu nakon dva dana policijskog ispitivanja. Pritvoren je da ne bi utjecao na svjedoke te zbog teških okolnosti djela, odnosno, velike štete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.