KORONAVIRUS

Njemačka kompanija CureVac počinje kliničko ispitivanje cjepiva protiv korone

Foto: EPA

BIOTEHNOLOŠKA tvrtka CureVac registrirala je prve sudionike faze 2b/3 kliničkog ispitivanja svog kandidatskog cjepiva protiv covida-19, priopćila je u ponedjeljak ta njemačka kompanija.

Spomenuta faza ispitivanja, ključna za dobivanje odobrenja regulatornih tijela, ispitat će sigurnost i učinkovitost cjepiva na, kako se očekuje, više od 35.000 odraslih dobrovoljaca u Europi i Latinskoj Americi. 

Cilj studije je utvrditi sprečava li kandidatsko cjepivo razvoj teških oblika covida-19 kod ljudi koji su već zaraženi virusom SARS-CoV-2 i sprečava li umjerene do teške oblike bolesti kod sudionika koji nikada nisu bili zaraženi virusom.

"Dosadašnji rezultati ispitivanja izgledaju obećavajuće i nadamo se da će ovo kliničko ispitivanje pokazati puni učinak mRNA tehnologije i našeg cjepiva u sprečavanju razvoja covida-19 te da će pomoći da pobijedimo pandemiju", rekao je izvršni direktor Franz-Werner Haas.

CureVac radi na inovativnoj metodi proizvodnje cjepiva, mRNA, kao što su već radili Pfizer i Moderna.

Ta nova tehnologija omogućuje brži razvoj i proizvodnju nego tradicionalne metode proizvodnje cjepiva.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.