Jeruzalemski patrijarh u Betlehemu: Tražimo od moćnog Boga da pobijedi bolest

Foto: EPA

POGLAVAR Rimokatoličke crkve u Svetoj Zemlji Pierbattista Pizzaballa u četvrtak je u betlehemskoj Bazilici rođenja Isusova molio za kraj pandemije koronavirusa. 

Talijan Pizzaballa u ponoć je vodio misu u biblijskom gradu Isusovog rođenja, ove godine zbog koronavirusa održane samo u prisutnosti svećenstva. 

"Tražimo od Njega, moćnog Boga, da pobijedi bolest, zlo i smrt te nam vrati sretne i spokojne dane", rekao je jeruzalemski patrijarh, a prenosi agencija dpa.  

Pizzaballa je molio i za prosvjetljenje političara i liječnika koji traže rješenja za opće dobro. 

"Svi se osjećaju tmurno, umorno, iscrpljeno, predugo potlačeno pod teškim teretom ove pandemije koja je opkolila naše živote, paralizirala odnose i stavila politiku, gospodarstvo, kulturu i društvo pred težak ispit. Stare strukturne poteškoće su se pojačale, a na obzoru se ne vide nikakva jasna i zajednička rješenja". 

No Pizzaballa je kazao i kako i je pandemija primorala čovječanstvo da "zamisli drugačiji svijet, sačinjen od nove solidarnosti i bratskih odnosa, gdje davanje zamjenjuje posjedovanje, a bogatstvo manjine postane svačije dobro". 

Na tradicionalnoj polnoćki u Betlehemu, gradu na Zapadnoj obali u Palestinskoj samoupravi, ove godine zbog koronavirusa nije bilo hodočasnika ni turista, a prvi put od 2005. je izostao i palestinski predsjednik Mahmoud Abbas. Misa se održava u crkvi na lokaciji za koju se vjeruje da je mjesto Isusovog rođenja. 

Pizzaballa je ranije u četvrtak vodio tradicionalnu procesiju od Jeruzalema do Betlehema koja je krenula iz kršćanske četvrti jeruzalemskog Starog grada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.