Jeleni u Japanu umiru zbog turista

Ilustracija: EPA

VLASTI u Japanu izdale su upozorenje turistima da ne hrane jelene nakon što je u utrobama više mrtvih životinja pronađena plastika, piše The Guardian. 

U gradu Nari u Japanu vlasti su upozorile posjetitelje da ne hrane divlje jelene koji su turistička atrakcija grada, i to nakon što je više njih umrlo jer su pojeli plastične vrećice.

Velike količine plastike pronađene u utrobama devet jelena od ožujka

Velike količine plastičnih vrećica pronađene su u utrobama devet od 14 jelena koji su umrli od ožujka. Naime, premda u gradu stoje natpisi na engleskom i kineskom jeziku na kojima piše da se jelene može hraniti samo posebnim senbei krekerima koje mogu kupiti u lokalnim trgovinama i koje nemaju plastični omot, čini se da se turisti oglušuju o ove upute. Turisti u vrećicama nose svoju hranu koju daju jelenovima, a potom bacaju vrećice i drugi plastični omot. Jelenima te vrećice mirišu na hranu te ih onda pojedu.

U utrobi jednog jelena pronađeno čak 4,3 kilograma plastike

Iz Fondacije za očuvanje jelena u Nari izjavili su kako su pronašli ogromne količine plastičnih vrećica i druge plastike u utrobama mrtvih životnija. Jedan jelen je tako progutao čak 4,3 kilograma plastike. 
Pretpostavlja se da divlje jelene kojih u Nari ima oko 1300, privlači miris hrane koja se nalazila u plastici te ih potom pojedu. 

Veterinar Rie Maruko izjavio je kako su jeleni umrli od izgladnjivanja nakon što je plastika koju su pojeli u potpunosti poremetila njihov kompleksan probavni sustav.

Jeleni iz Nare smatraju se božjim glasnicima

"Umrli jeleni bili su jako mršavi i mogao sam osjetiti njihove kosti. Molim vas, ne hranite ih ničim drugim osim preporučenim senbei krekerima”, izjavio je Maruko.

Nara jeleni su poznati po tome što napadaju posjetitelje koji ih zadirkuju hranom ili pokušavaju snimiti selfie s njima, a u Japanu vjeruju da su božji glasnici te su proglašeni nacionalnim bogatstvom 1957. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.