Jedna od najvećih svjetskih banaka priznala da su kriptovalute prijetnja njenom poslovanju

Foto: 123rf
 
JEDNA od najvećih financijskih institucija na svijetu priznala je u godišnjem izvješću da su kriptovalute prijetnja njenom poslovanju.
 
Prema izvješću koje je Bank of America (BofA) predala američkoj Komisiji za vrijednosnice i burzu (SEC), kriptovalute su postale prijetnja njenom modelu poslovanja.
 
"Klijenti mogu odabrati poslovanje s drugim sudionicima na tržištu, koji posluju i nude svoje proizvode u područjima koje mi smatramo spekulativnima ili riskantnima, kao što su kriptovalute", stoji u izvješću.
 
"Povećana konkurencija može negativno utjecati na naše prihode"
 
"Povećana konkurencija može negativno utjecati na naše prihode, stvarajući pritisak da snizimo cijene svojih proizvoda i usluga, što dovodi do potrebe dodatnih ulaganja u poboljšanje kvalitete naše tehnologije, smanjenja našeg udjela na tržištu, ili utječe na volju klijenata za rad s nama", napisala je BofA u godišnjem izvješću.
 
Kriptovalute su u posljednjih nekoliko mjeseci jedna od vodećih tema u medijima, osobito nakon velikog porasta vrijednosti bitcoina u prosincu, koja je dosegla skoro 20 000 dolara. Međutim, pad vrijednosti bitcoina u siječnju naveo je nove investitore na potragu za stabilnijim tržištima. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kriptovalute, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: kriptovalute.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.