Jandroković izrazio sućut obitelji preminulog vlasnika Vindije

Ilustracija: PIXSELL

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Dragutina Drka, generalnog direktora i predsjednika Uprave Vindije koji je umro danas u 84. godini.

"S tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Dragutina Drka. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja u ime Hrvatskog sabora i osobno", naveo je Jandroković.

Za Drka je kazao kako je "svojim dugogodišnjim predanim radom i vođenjem Vindije stvorio jednu od najuspješnijih i najrespektabilnijih hrvatskih tvrtki".

"Zahvaljujući njegovom vizionarstvu i upornosti zadužio je ne samo Varaždin i Varaždinsku županiju, već cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, pogotovo prehrambenu i mljekarsku industriju. Iza uspješnog poduzetnika krila se tiha i nenametljiva osoba koja nikad nije gubila osjećaj za realnost. S poštovanjem se odnosio prema suradnicima, radnicima, poslovnim partnerima i obitelji koju je izuzetno volio. Stoga, poštovana obitelji, još jednom primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja", zaključio je Jandroković.

Šef Vindije bio je punih pola stoljeća

Drk je rođen 25. rujna 1937. u Varaždinu. Završio je srednju mljekarsku školu. U Vindiji, koja se tada zvala Gradska mljekara Varaždin, zaposlio se 1961. godine na mjestu poslovođe. Od 1961. do 1965. uz rad je studirao ekonomiju, a direktor je postao 1965. godine.

Tijekom pretvorbe i privatizacije s vremenom je postao većinski vlasnik tvrtke s više od 90 posto dionica i jedini član Uprave Vindije, a na čelu tvrtke proveo je 50 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.