Jandroković izrazio sućut obitelji Milana Sijerkovića

Screenshot: Nova TV

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković uputio je u utorak izraze sućuti obitelji preminuloga istaknutog hrvatskog meteorologa Milana Sijerkovića.

"S tugom sam primio vijest o odlasku našega poznatog i istaknutog meteorologa Milana Sijerkovića. Napustio nas je naš ugledni meteorolog, koji je svoje jedinstvene, ljudski tople i svima nam bliske televizijske prognoze, punih pola stoljeća nesebično dijelio sa svima nama", naveo je u izrazima sućuti predsjednik Sabora.

Gospodin Sijerković ostat će trajno upamćen i kao autor mnogobrojnih stručnih i znanstvenih članaka, ali i slikovnica za djecu i znanstveno-popularnih knjiga, a njegova stručnost i dugogodišnji požrtvovni rad u doprinosu meteorologiji, potvrđeni su i brojnim priznanjima i nagradama, od državne nagrade „Fran Tućan“ za popularizaciju znanosti u RH, do priznanja za životno djelo Hrvatskog meteorološkog društva.

Posebno će gospodina Sijerkovića po predanom i nesebičnom radu pamtiti i njegovi studenti kojima je predavao na Prirodoslovno- matematičkom fakultetu  Zagrebu, naveo je, u ime sabora i svoje osobno, Gordan Jandroković u izrazima sućuti obitelji Sijerković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.