Izvukao se: Bogdaniću opomena pred otkaz zbog vrijeđanja rumunjske balerine

Screenshot: HRT

DINKO BOGDANIĆ ipak ostaje na čelu splitskog Baleta. Zbog vrijeđanja rumunjske balerine Alexandre Berteau izvukao se opomenom pred otkaz.

Neki bili za Bogdanića

"Intendant Goran Golovko izvijestio nas je da je tijekom sastanka Uprave sa članicama i članovima Baleta, predsjednikom Sindikata i Zaposleničkog vijeća utvrđeno da nije došlo do uznemiravanja djelatnika Baleta prema odredbama članka 134. Zakona o radu od strane v. d. ravnatelja Baleta, nije utvrđena osobito teška povreda u radu u smislu članka 101. Pravilnika o radu HNK Split. Drugo, unatoč brojnim izjavama svjedoka koji smatraju da ponašanje Dinka Bogdanića ne predstavlja ponašanje koje bi se moglo okarakterizirati kao vrijeđanje i ponižavanje, postoji i nekoliko izjava koje svjedoče o tome da su neki članovi ansambla subjektivno mogli doživjeti ponašanje kao nekorektno, nepropisno i omalovažavajuće. Utvrđeno je da se Bogdanić ispričao svima te da je njegova isprika primljena", kazala je Ingrid Tomić Koludrović, predsjednica Kazališnog vijeća splitskog HNK. 

Nije za otkaz: Neki su se ipak subjektivno mogli osjetiti povrijeđenim

Upoznati su da su Radničko vijeće i Sindikat tražili raskid suradnje s Bogdanićem jer je atmosfera unutar Baleta ozbiljno narušena.

"S obzirom na sve, Kazališno vijeće suglasno je sa odlukom intendanta da se Bogdaniću izriče upozorenje pred redoviti otkaz ugovora o radu. Smatramo da unatoč uspjesima koje je postigao tijekom svog rukovođenja Baleta, te unatoč brojnim izjavama svjedoka koji mu idu u prilog, izvjesno je da su se neki članovi Baleta osijetili povrijeđenim u svom dostojanstvu. Budući da smatramo da kazalište ne može biti mjesto nekorektnog i nepropisnog odnosa prema zaposlenicima, Kazališno vijeće podržava odluku intendanta. Utvrđeno je da je povrijedio članak 100. Pravilnika o radu splitskog HNK. Povreda da, ali ne za otkaz", kazala je Tomić Koludrović. 

Intendant Golovko nije htio previše obrazlagati svoju odluku, već je uputio na dopis medijima u kojem je više-manje ponovljeno sve ono što je navela Tomić Koludrović. Golovko je istaknuo kako je jučerašnja objava HHO-a o aferi u splitskom kazalištu bila puna netočnih i neprovjerenih navoda. Ivan Zvonimir Čičak također je zatražio izbacivanje Bogdanića iz HNK Split.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.