Izlazne ankete ukrajinskih predsjedničkih izbora: Janukovič pobijedio Timošenko!

PREMA rezultatima izlaznih anketa, u drugom krugu ukrajinskih predsjedničkih izbora, proruski kandidat i vođa opozicije Viktor Janukovič pobijedio je premijerku Juliju Timošenko i to s minimalnom prednošću.

Prema nacionalnim izlaznim anketama Janukoviču je pripalo 48,7 posto glasova, a Timošenko 45,5 posto, dok je prema izlaznim anketama koje je proveo ICTV Janukovič osvojio 49,8 posto glasova, a Timošenko 45,2 posto glasova.

Ukrajinu čeka "repriza" Narančaste revolucije?

Budu li se i službeni rezultati izbora poklapali sa rezultatima izlaznih anketa, biti će ovo veliki povratak 59-godišnjeg Janukoviča, čija je izborna pobjeda 2004. godine poništena Narančastom revolucijom.

Glasače ni snijeg ni temperature debelo ispod ništice nisu obeshrabrili u odlasku na birališta. U prvom je krugu odaziv na izbore bio 65 posto, a očekuje se kako će današnji biti još i veći.

I dok svi prognoziraju tijesnu pobjedu Janukoviča, koji je i u prvom krugu stajao bolje od svoje protukandidatkinje, Timošenko je još uoči izbora najavila da je spremna na "reprizu" Narančaste revolucije izgubi li izbore.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.