Izbori u Rijeci: Obersnel odnio uvjerljivu pobjedu

PREMA rezultatima izlaznih anketa, kao i prema prvm neslužbenim rezultatima, dosadašnji riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i dalje može mirno drijemati u svojoj fotelji. Prema rezultatima koje je DIP objavio u 4 sata, nakon prebrojenih glasova s 95 od 96 biračkih mjesta, Obersnel je osvojio 58,35 posto glasova.

Zanimljivo je da se prema rezultatima DIP-a objavljenima u 3 sata, na osnovu prebrojenih glasova s jednakog broja biračkih mjesta, Obersnel misteriozno s dotadašnjih 57,6 posto glasova srozao na 46,47 posto glasova. Tko se na stranicama DIP-a u gluho doba noći zaigrao s brojkama, nije poznato.

"Naravno da me rezultati vesele i želio bih se zahvaliti onima koji su izašli na izbore", rekao je Vojko Obersnel nakon objave prvih rezultata. U Rijeci je pomeo konkurenciju. HDZ-ovka Vesna Buterin je osvojila 21,7 posto glasova, a PSG-ovac Nikola Ivaniš 11,69 posto glasova.

"Prvim rezultatima sam zadovoljan", komentirao je Obersnel, te dodao kako on raspolaže puno detaljnijim informacija od onih koji su dostupni javnosti. Naime, Državno izborno povjerenstvo tek je nakon 22 sata objavilo prve neslužbene rezultate za Rijeku, ali Obersnel tvrdi kako je on dobivao informacije od stranačkih aktivista koji su na terenu.

"Nema sumnje da su izbori u Rijeci završili u prvom krugu i zahvaljujem građanima što su mi ukazali ovo povjerenje koje me obvezuje za daljnji uspješni rad", rekao je Obersnel.

Iako rezultate anketa isprva nije željela komentirati, HDZ-ova kandidatkinja Vesna Buterin ipak je priznala poraz i prije DIP-ovih rezultata. "Ja sam zadovoljna zato što sam postigla najbolji HDZ-ov rezultat u Rijeci od 2001. do danas", rekla je Buterin i tako praktički potvrdila da Obersnel ostaje gradonačelnik Rijeke.

I.M./I.Kri./P.V.
Foto: Tea Cimaš/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.