Iz slovenskih robnih rezervi "isparilo" 94 tisuće litara benzina

ČAK 94 tisuće litara benzina nestalo je iz glavnog spremnika slovenskog Zavoda za državne rezerve, javlja ljubljanski dnevnik "Delo", a za sada se sumnja da je tolika količina goriva završila na privatnim crpkama.

Incident se navodno dogodio u kolovozu prošle godine, a s obzirom na dugotrajnu policijsku istragu može se zaključiti kako je dosad otkriveno izuzetno malo pojedinosti tog kaznenog djela, pa tako nije ni poznato je li benzin nestao pri transportu iz luke Koper prema skladištu u unutrašnjosti ili uzeto iz samog skladišta. Postoji opravdana sumnja da je otuđenog benzina još i više, što bi se moglo utvrditi revizijom poslovanja u posljednje dvije godine, a koje je odlučila provesti slovenska vlada.

Kao glavni osumnjičenik navodi se Anton Grabeljšek, direktor robnih rezervi, koji je takve optužbe odbacio istaknuvši da je po otkriću nestanka benzina uveo strože kontrole prilikom punjenja cisterni u koperskoj luci, zbog čega se "isparavanje" benzina naprasno smanjilo.

Postoji mogućnost da je i Grabeljšeku smješta, čemu ide u prilog njegova stranačka pripadnost. Naime, član je Slovenske pučke stranke (SLS), koja se nije priključila vladinoj koaliciji nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, nego se odlučila za oporbene klupe.

Ig.M.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.