Iz blindiranog vozila u New Yorku ispalo preko 300,000 dolara

ZA UKRADENE stvari obično se voli reći da su "ispale iz kamiona". U gradu Syracuseu u američkoj saveznoj državi New York ta je uzrečica dobila drukčiji smisao, kad je iz blindiranog vozila doslovno ispalo preko 300,000 dolara.

Dvojica muškaraca vratili su preko 275,000 novca koji je ispao iz kamiona sigurnosne tvrtke Brinks u Syracuseu, ali više od 60,000 dolara još uvijek nije pronađeno. Nezgodni događaj zbio se u petak, kad je iz vozila sigurnosne tvrtke kroz otvorena vrata na strani ispao novac.

Ulica puna novaca

Vozač nije primijetio što se dogodili, pa je vozilo jednostavno doveo u sjedište tvrtke. Dvojica muškaraca, vlasnik trgovine antikviteta David Jenks i još jedan prolaznik, Hanson Herring, bili su prvi koji su primijetili da se dogodilo nešto neobično.

Herring je rekao kako je prvo mislio da su iz vozila ispale vreće sa smećem. Tek kad je pogledao detaljnije, shvatio je da se radi o novcu. Dvojica muškaraca počeli su skupljati novac, a pomogao im je i policajac koji se našao na mjestu događaja.

Za nagradu dobio majicu kratkih rukava

Uskoro se ulicom proširila vijest da je sve puno novaca. Većina prolaznika pomogla je pri skupljanju novaca. Herring je rekao kako je glavni razlog tome njegovo ponašanje i stas. "Da nisam tako velik, sumnjam da bi stvari prošle glatko".

Herring i pomagači uspjeli su skupiti 276,160 dolara. No, dvije vreće s oko 60,000 dolara još uvijek nisu pronađene. Policija ne zna jesu li vreće ispale na nekoj ranijoj točki na ruti vozila, ili ih je netko pokupio dok Herring i drugi nisu gledali.

Herring je u znak zahvale dobio majicu kratkih rukava tvrtke Brinks i zlatni novčić kojim tvrtka obilježava 150 godina postojanja.

F.M.
Foto: brinks.com
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.