Italija u nedjelju objavljuje strože mjere, ima rekordan broj zaraženih

Foto: Epa

TALIJANSKI premijer Giuseppe Conte najavit će u nedjelju još jedan niz mjera za suzbijanje širenja covida-19, poručili su iz njegovog ureda.

U toj je zemlji u posljednja 24 sata zabilježeno 10.925 novih slučajeva koronavirusa, što je najveći dnevni broj novozaraženih od početka pandemije. Umrlo je još 47 osoba čime je ukupan broj smrtnih slučajeva narastao na 36.474.

Iz ureda premijera poručili su da vlada raspravlja o novim ograničenjima s lokalnim i zdravstvenim vlastima, s ciljem zaustavljanja zaraze, piše Reuters.

Italija je bila prva velika europska država koju je pogodio covid-19 i do ljeta je uspjela kontrolirati izbijanje epidemije zahvaljujući strogom dvomjesečnom lockdownu, odnosno obustavi kretanja i poslovanja. No broj zaraženih opet je počeo vrtoglavo rasti posljednjih tjedana.

Ministri: Neće biti nove karantene

Ministri su kazali kako neće biti nove karantene, ali su naveli da razmatraju niz alternativnih mjera s ciljem smanjenja društvenih kontakata.

Čelnik regije Ligurije Giovanni Toti napisao je na Facebooku da vlada planira pozvati škole da izmjenjuju modele klasične i online nastave, a kompanije da svojim zaposlenicima što više omoguće rad kod kuće.

Talijanska vlada je već dva puta u posljednjih deset dana postrožila mjere; uvela je obavezno nošenje maski na otvorenom i nametnula ograničenja za javna okupljanja, restorane te neke sportske i školske aktivnosti.

Talijanski mediji pišu kako bi nove mjere mogle biti fokusirane na rekreativne i zabavne aktivnosti, poput teretana, bazena i amaterskih sportskih događaja.

Italija ima drugi najveći broj umrlih od covida-19 u Europi nakon Britanije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.