ISIS-ovka priznala da je planirala napad na londonsku katedralu i hotel

Foto: EPA

SAFIJA AMIRA SHAIKH, 36-godišnjakinja koja se zaklela na odanost Islamskoj državi, priznala je sudjelovanje u zavjeri da se izvrši bombaški napad na poznatu londonsku katedralu St. Paul i obližnji hotel.

Ona je priznala krivicu na londonskom Središnjem kaznenom sudu, a presuda za "pripremanje terorističkih akcija" i raspačavanje terorističkih publikacija bit će izrečena 11. svibnja.

Prešla na islam 2007. 

Shaikh, rođena kao Michelle Ramsden, koja je prešla na islam 2007., uhićena je nakon što je o postavljanju eksploziva razgovarala s dvoje tajnih agenata ubačenih u redove islamskih ekstremista.

Kako je objavila policija, ona je "istražila metode i osmislila plan kako izvršiti teroristički napad (...) te je doputovala u London i odsjela u hotelu u blizini katedrale kako bi napravila izvide".

Na sudu je kazala da je oduvijek željela učiniti nešto spektakularno (...), prema njenim riječima, "ubiti samo jednog kafira - nevjernika nije dovoljno".

Prema vlastitim riječima, kao metu je željela crkvu ili nešto drugo od "povijesne važnosti", i to na Božić ili Uskrs kako bi "ubila što više ljudi".

Sudac je obrani naložio da, ako to žele, psihijatrijsko vještačenje moraju podnijeti najkasnije do 3. travnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.