Putinov voditelj objavio simulaciju uništenja Britanije. Irska: Tražimo ispriku

Screenshot: Rusija 1

IRSKI premijer komentirao je emisiju na ruskoj televiziji u kojoj je prikazana simulacija nuklearnog napada na Veliku Britaniju, pri čemu je ona bila sravnjena sa zemljom.

Micheal Martin pozvao je Rusiju da se ispriča, rekavši da se radi o "vrlo zlobnoj taktici", piše Sky News. 

"Trebala bi uslijediti isprika"

"To je vrlo zlobna, zastrašujuća taktika Ruske Federacije, ali mislim da time neće nikoga uspjeti prestrašiti. No to pokazuje način razmišljanja koji je zabrinjavajući i nije u vezi sa stvarnošću. Trebala bi uslijediti isprika", kazao je Martin.

Nije htio komentirati treba li ruski veleposlanik u Irskoj zbog tog incidenta biti pozvan na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova. Rusija je do sada više puta zaprijetila da će upotrijebiti nuklearno oružje ako se druge zemlje umiješaju u sukob u Ukrajini.

Podsjetimo, ruski televizijski voditelj upozorio je Veliku Britaniju da Kremlj ima moć pogoditi je nuklearnim projektilom koji bi je "utopio jednom zauvijek". 

Proputinovski voditelj Dmitrij Kiseljov rekao je da je ruski predsjednik Vladimir Putin stavio nuklearne snage zemlje u stanje pripravnosti nakon "riječi premijera Borisa Johnsona o uzvratnom udaru na Rusiju".

"Jedno lansiranje, Borise, i više nema Engleske"

"Što će se dogoditi nakon riječi Borisa Johnsona o uzvratnom udaru? Općenito, u Britaniji se čini da lutaju. Zašto prijete ogromnoj Rusiji nuklearnim oružjem kad su oni samo mali otok?" rekao je Kiseljov. 

"Jedno lansiranje, Borise, i više nema Engleske", dodao je. 

Tijekom svog izlaganja ruski voditelj je podijelio i računalno generiranu grafiku koja prikazuje raketu Sotona 2 kako se lansira na Britaniju koja na računalnoj simulaciji onda - nestaje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.