Investitor: U sklopu Small malla ne grade se samo garaža i supermarket, nego i hotel

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U GARAŽNO-POSLOVNI kompleks Small mall u Splitu, koji bi se trebao početi graditi ove jeseni, bit će smješten i hotel, najavio je večeras Johann Breiteneder, direktor tvrtke koja u taj projekt planira investirati više od 40 milijuna eura. U javnosti se do sada govorilo kako je Small mall garažno-poslovni objekt, no Breiteneder je na prezentaciji istaknuo kako će u sklopu tog projekta, osim garažnih mjesta i supermarketa, biti i hotel.

Direktor tvrtke "Breiteneder Immobilien Parking AG" Johann Breiteneder sudjelovao je u splitskom hotelu Park na predstavljanju projekta Small mall gradskim vijećnicama i zainteresiranim građanima. Gradnja bi trebala trajati dvije i pol godine.

"Cijena garažnih mjesta bit će primjerena"

"Većinu ove investicije pokrivamo vlastitim kapitalom, ali razmatramo i koje bi banke mogle sudjelovati u kreditiranju izgradnje Small malla, no o tome još nismo donijeli odluku", istaknuo je Breiteneder. Objasnio je i da će broj garažnih mjesta namijenjenih građanima ovisiti o potrebama te da se o tomu pregovara s gradskim vlastima.

"Cijena garažnih mjesta za građane bit će primjerena kao u ostalim dijelovima grada", kazao je. Nedavno je na gradilištu budućeg Small malla srušeno stablo pelegrinka, koje se na tom mjestu nalazilo još od međuratnog razdoblja te je njegovo uklanjanje izazvalo veliko nezadovoljstvo stanara predjela Lučac.

Građani više puta prosvjedovali

"Žao mi je tog stabla, na  tom je mjestu predviđena izgradnja više parkirališnih mjesta te ćemo na tom području posaditi dosta zelenila", poručio je Breiteneder. Tijekom današnjeg predstavljanja projekta Small mall splitskim vijećnicima čule su se primjedbe kako je investitor ušao u taj projekt netransparentno.

Stanovnici Lučca više su puta prosvjedovali protiveći se izgradnji ovog objekta uz upozorenja da će  prouzročiti nerješive prometne gužve u tom dijelu grada. Zagovornik izgradnje Small malla u Splitu gradonačelnik je Ivica Puljak, dok su oporbeni vijećnici protiv. 

Stoga je 16. lipnja ove godine održana i tematska sjednica splitskog Gradskog vijeća posvećena Small mallu. Tom je prigodom zaključeno da će se  zatražiti pravno mišljenje o ugovorima koji se odnose na gradnju tog objekta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.