Interpol raspisao tjeralicu zbog opasnih silikonskih implantata za grudi

INTERPOL je raspisao tjeralicu za čelnikom francuske tvrtke Poly Implant Prothese (PIP), Jean-Claudeom Masom. Tvrtka se nedavno našla u središtu skandala zbog opasnih silikonskih implantata za grudi.

Masovo uhićenje traži Kostarika zbog "optužbi za ugrožavanje života i zdravlja". On se, kako je istaknuo njegov odvjetnik, nalazi na jugoistoku Francuske i namjerava ostati ondje.

Francuske vlasti pozvale žene da "preventivno i bez hitnosti" uklone implantate, Britanci ne vide opasnost 
Francuske su vlasti nedavno "preventivno i bez hitnosti" preporučile 30 tisuća žena da iz grudi izvade opasne silikonske implantate. Iako su rekli da nema dokaza o uzrokovanju raka, kako se ranije govorilo, istaknuli su opasnost od opasnog pucanja implantata.

Poly Implant Prothese (PIP) je zatvorena, a njezini proizvodi su zabranjeni prošle godine kada je otkriveno da je pri proizvodnji korišten zabranjeni silikonski gel koji izaziva velike napukline u implantatima.

Britanske vlasti smatraju da uklanjanje silikona nije neophodno jer "nema dokaza o opasnosti za zdravlje". Oko 40.000 Britanki ugradilo je takve silikone, a tijekom 2007. i 2008. stotinjak Britanki tužilo je PIP zbog implantanata iz kojih istječe silikonski gel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.