Informatičari iz Velike Gorice najbolji u Europi na micro:bit Globalnom izazovu

foto:IRIM

INFORMATIČKI klub “VEL_IK” iz Velike Gorice proglašen je najboljim radom u regiji Europa na micro:bit Globalnom izazovu s projektom Kičmo:bit – pomagalom pogonjenim micro:bitom koji “popravlja” posturu tijela i javlja nepravilno držanje osobe.

Najbolji timovi iz svijeta su za nagradu osvojili sudjelovanje na završnom događaju Globalnog izazova u Londonu u Ujedinjenom Kraljevstvu sa svim plaćenim troškovima, priopćeno je iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). 

Zaklada Micro:bit u suradnji s World’s Largest Lesson otvorila je natječaj prema temama UN-ovih ciljeva održivog razvoja: ne-zarazne bolesti i sigurnost. Sudionici, timovi djece s mentorima su trebali osmisliti i razraditi projekte s micro:bitom te napisati materijale kako bi ih drugi mogli rekreirati.        

IRIM je bio provedbeni partner za Europu

Globalni izazov je trajao od 24. rujna do 16. studenog te su svoje radove mogli prijaviti timovi iz cijeloga svijeta. Svi radovi su se grupirali prema četiri regije: Azija i Pacifik, Europa, Sjeverna Amerika te Bliski istok, Afrika, Latinska Amerika i Karibi.

IRIM je bio provedbeni partner natječaja za regiju Europa te je birao najbolje radove regije. Informatički klub “VEL_IK” i Kičmo:bit je odabran za najbolji rad jer je jednostavan, lako primjenjiv za sve uzraste i vrlo koristan.

Fran Mikulčić, prijavitelj projekta, pomoću micro:bit uređaja je napravio pomagalo koje zvučnim i vizualnim signalima upozorava dijete, njegove roditelje, učitelje ili prijatelje na nepravilno držanje i potiče samo dijete da uspravi kralježnicu i održava pravilno sjedenje.

“Čestitamo Franu Mikulčiću i mentoru Saši Mikulčiću na vrlo zanimljivom projektu!” poručuju iz IRIM-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.