Indijac švercao ilegalne migrante u Hrvatskoj, bježao policiji

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su, u razdoblju od 8. do 9. srpnja, na području općine Vojnić, uhvatili dva krijumčara stranih državljana, objavila je danas policija.

U večernjim satima 8. srpnja policijski službenici pokušali su zaustaviti osobni automobil dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Indije, a koji se oglušio na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika i dao se u vozilom u bijeg. Nedaleko od navedenog mjesta se zaustavio i pobjegao iz vozila, no policajci su ga ubrzo uhvatil, stoji u priopćenju.

Rano ujutro 9. srpnja policijski službenici su zaustavili i osobno vozilo latvijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji latvijski državljanin, navodi policija.

Podignute kaznene prijave

Obojica su u vozilu prevozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu, stoji u priopćenju.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja osumnjičeni muškarci su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, a 22-godišnjak i kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, zaključuje se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.