Index doznaje: Ravnatelj škole u kojoj je žigosana djevojka neće dobiti otkaz

KAKO doznaje Index, ravnatelj škole u kojoj je žigosana djevojka neće dobiti otkaz.

Indexu je neslužbeno potvrđeno da je školski odbor odbio smijeniti Jozu Dragića, ravnatelja zadarske škole u kojoj je učenici žigosano ustaško "U". 

Školski odbor jednoglasno odlučio da neće smijeniti ravnatelja koji je rekao da je žigosanje "dječja igra"

Danas je bio rok do kojeg je školski odbor Ekonomsko-birotehničke i trgovačke srednje škole u Zadru morao odlučiti o smjeni ravnatelja, za koju je nalog dalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja nakon što je njihova inspekcija utvrdila propuste ravnatelja u slučaju žigosane učenice.

Iz Ministarstva neslužbeno doznajemo da će se nakon što dobiju službeno očitovanje školskog odbora, sutra o svemu oglasiti i ministrica Blaženka Divjak.

Prema neslužbenim informacijama, odbor je odluku da ravnatelj Dragić neće biti smijenjen donio jednoglasno. 

Na čelu odbora vjeroučitelj kojemu je za sve kriv Sotona

Na čelu školskog odbora koji je odbio smijeniti ravnatelja je vjeroučitelj Ante Ćoza, koji je blizak s ravnateljem, a za događaje u školi je, nakon što je sve izbilo u medije, okrivio Sotonu.

"Dajem punu podršku svom ravnatelju Jozi Dragiću koji trpi uvrede, podmetanje i zlostavljanje hrvatskih medija!" napisao je Ćoza te dodao: "Nemam riječi. Mi smo uzorna škola, ali Sotona uvijek nađe načina da unese nemir." Ranije je na Facebooku pisao da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav, a spominjao je i "četničke derneke".

Ravnatelj o žigosanju: "To je dječja igra"

Podsjetimo, učenik prvog razreda Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole prije mjesec dana jednoj je učenici upaljačem utisnuo slovo "U" na ruku, a drugog mladića je žigosao po vratu. Sve to se događalo za vrijeme nastave.

Nitko nije nazvao policiju ni hitnu pomoć. Policija je o događaju saznala tek od novinara, a ne od ravnatelja škole.

Žigosanje slova "U" učenici ravnatelj je nazvao "dječjom igrom".

"Moram reći da to nije slovo 'U', nije on to rekao. To je bila obična dječja igra, to je bilo samo prislanjanje vrućeg upaljača. Počinitelj je to učinio sa zagrijanim upaljačem, ne daj bože nečim baš za žigosanje... Obični zagrijani upaljač je naslonio jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat", rekao je ravnatelj.

Nije zvao policiju i hitnu

Dodao je i da nije zvao policiju i hitnu jer su ga tako molili učenici. Nije, dakle, obavijestio nadležne službe jer su mu tako rekla djeca. 

Jozo Dragić, inače bivši član HSP-a, pravdao se i kako je riječ o lakšim ozljedama te činjenicom da se u školu upisuju i učenici s poteškoćama u razvoju.

Protiv učenika koji je razrednoj kolegici žigosao slovo "U", policija je podignula kaznenu prijavu, a inspekcija Ministarstva obavila je nadzor u školi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.