INDEX DOZNAJE Martina Dalić se za vikend družila s uhićenim u aferi Agrokor

Foto: Index/FaH/Pixsell/Marko Lukunić

POTPREDSJEDNICA vlade Martina Dalić u subotu je u zagrebačkom Kaptol centru viđena na kavi s Damirom Kuštrakom, jednim od osumnjičenih u aferi Agrokor koji je nedavno pušten da se brani sa slobode.

>> Dalić potvrdila susret s uhićenim u aferi Agrokor, a DORH o tome nema pojma


Informaciju koju je Indexu prenio izvor koji ih je vidio u zajedničkom razgovoru u jednom od tamošnjih kafića, potvrdili su nam u Ministarstvu gospodarstva, a Index je i Vladu i Ministarstvo gospodarstva pitao o kakvom se točno sastanku radilo.

Ministarstvo Martine Dalić: Bio je to slučajni susret, nije se mogla praviti da ga ne poznaje


"Nije se radilo niti o kakvom sastanku, već o slučajnom susretu u kafiću u Kaptol centru. U tome kafiću potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta gospođa Dalić već dugi niz godina svake subote prijepodne, kada god joj to druge obveze dozvoljavaju, pije kavu s obiteljskim prijateljima iz studentskih dana. S obzirom da je gospodin Kuštrak dugi niz godina obavljao različite dužnosti u Udruzi poslodavaca, a do svibnja ove godine bio je i član Gospodarskog socijalnog vijeća u ime Udruge poslodavaca, nije bilo niti moguće, niti potrebno, praviti se da ga ne poznaje", odgovoreno je na Indexov upit iz Ministarstva gospodarstva.

Damir Kuštrak godinama je bio jedan od bliskih Todorićevih suradnika i član Nadzornog odbora Agrokora, kojeg je vladin povjerenik Ante Ramljak zadržao na poziciji savjetnika. Zajedno s drugim Agrokorovim menadžerima bio je uhićen 16. listopada, a sumnjiči ga se da je Ivici Todoriću pribavljao protupravnu imovinsku korist.

Županijski DORH tražio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i sudionike

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora upravo zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, vještake i sudionike postupka, protiv svih petnaestero osumnjičenika.

No na sudu zahtjev Županijskog odvjetništva nije prošao, i svi su Todorićevi menadžeri pušteni da se brane sa slobode, pa je tako potpredsjednica vlade iskoristila priliku za druženje s jednim od njih. Županijski DORH pitali smo može li se ovaj suret protumačiti kao pokušaj Dalićkinog utjecaja na osumnjičenika ili njegov pokušaj utjecaja na moćnu političarku, drugu osobu u Plenkovićevoj vladi.

“Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nemaju saznanja o navodima iz Vašeg upita pa ih neće ni komentirati”, odgovorili su na Indexov upit u kojem smo im stavili do znanja da nam je informacija potvrđena.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.