Identifikacija žrtava nesreće Boeinga u Etiopiji trajat će mjesecima

Foto: EPA

IDENTIFIKACIJA posmrtnih ostataka 157 žrtava poginulih pri padu zrakoplova Boeing 737 MAX 8 u nedjelju u Etiopiji mogla bi trajati šest mjeseci, objavila je zrakoplovna kompanija Ethiopian Airlines u dokumentu kojim poziva obitelji da predaju svoje uzorke DNK.

Rezultati analize DNK bit će objavljeni oko pet do šest mjeseci nakon uzimanja uzoraka, navela je kompanija u dokumentu poslanom obiteljima žrtava.

Tijekom identifikacije će se DNK ostataka žrtava prikupljenih na mjestu nesreće, oko 60 km istočno od Addis Abebe, usporediti s uzorcima DNK koje predaju obitelji.

Obitelji mogu predati DNK uzorke u Addis Abebi ili bilo kojem uredu Ethiopian Airlinesa, stoji u dokumentu i navodi se da će osobni predmeti pronađeni na mjestu nesreće biti predani obiteljima za oko dva mjeseca.

Osoba koja je taj dokument poslala agenciji France presse navela je da je njezin rođak židovske vjeroispovijesti i da se pogreb ne može obaviti bez ostataka. Rok od šest mjeseci obitelji teško mogu prihvatiti, kazao je taj izvor.

157 mrtvih

U padu zrakoplova u nedjelju poginulo je 157 osoba 35 državljanstava, a riječ je o drugoj takvoj nesreći u manje od pet mjeseci modela Boeing 737 MAX 8. Ovaj su tjedan zbog toga brojne zemlje prizemljile taj model, a među njima i Sjedinjene Države, koje ga proizvode.

U sličnim okolnostima zrakoplov istog tipa indonezijske kompanije Lion Air pao je u more u listopadu pokraj Indonezije kada je poginulo 189 osoba.

Crne kutije Ethiopian Airlinesa poslane su u Francusku gdje će ih analizirati francuski Ured za istrage i analize (BEA). 

I etiopska ministrica prijevoza Dagmawit Moges je rekla da će istraga o uzrocima pada tog zrakoplova dugo potrajati.

"Istraga zahtijeva preciznu analizu i znatno vrijeme za donošenje konkretnih zaključaka", rekla je ministrica na konferenciji za novinare u Addis Abebi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.