Identificirani ostaci žene pronađeni u betonskom zidu u Australiji

Foto: Policija Queensland

Australska policija je tijekom istrage ubojstva žene čiji su ostaci pronađeni prošle godine unutar betonskog zida identificirala žrtvu i navela da je ubijena prije više od deset godina. Tanya Lee Glover, rođena 1971., imala je oštećenje vida i sluha te je u trenutku smrti imala otprilike 38 godina, objavila je danas policija Queenslanda. 

Tijelo Lee Glover otkriveno je prošlog prosinca, kada su čistači pronašli neidentificirane ljudske ostatke iza betonskog zida u podrumu stambenog kompleksa u Alderleyu, u predgrađu Brisbanea. Njezino tijelo je bilo djelomično zakopano u zid te je bilo čvrsto umotano u odjeću i posteljinu, piše CNN

Živjela je jako povučeno 

Vlastima je trebalo osam mjeseci da potvrde identitet žrtve pomoću DNA analize i nacionalne baze podataka, rekao je detektiv Andrew Massingham, dodajući da se njezina smrt tretira kao potencijalno ubojstvo. 

Za sada nema puno informacija o životu Tanye Lee Glover, koja je živjela podosta povučeno. Bila je toliko izolirana iz društva da nitko nije ni prijavio njen nestanak. "U ovom trenutku ne znamo je li bila zaposlena. Prema preliminarnim informacijama, bila je jako povučena osoba, vodila je vrlo miran život i nije bila aktivna na društvenim mrežama", rekao je Massingham. 

Obitelj je mislila da se preselila 

Nakon što je policija identificirala žrtvu, kontaktirala je njezinu obitelj i otkrila da je Glover prije nekog vremena prekinula kontakt s roditeljima i da su oni vjerovali da se preselila u neki drugi grad u Australiji. Massingham navodi da se radi o neobičnom slučaju i da se tek treba utvrditi motiv napada, odnosno zašto bi netko ubio ranjivu, neudanu ženu i zatim se na bezdušan način riješio tijela. 

Fotografija koju je objavila policija prikazuje Lee Glover kao nasmiješenu ženu s crnom kosom do ramena i naočalama. Glover se preselila u Queensland iz Novog Južnog Walesa 2006. i živjela je na području četvrti Fortitude Valley do 2010. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.