Identificirane djevojčice koje je ubio manijak u Torontu

Foto: Julianna Kozis/Policija/Toronto

NAORUŽANI napadač ubio je u nedjelju u Torontu dvije djevojčice u dobi od 10 i 18 godina, objavili su službenici.

Napadač identificiran kao 29-godišnji Faisal Hussein u nedjelju navečer je pucao po restoranima i trgovinama u grčkoj četvrti u Torontu. Ubio je dvije djevojčice i ranio još 12 ljudi prije nego što je ubijen u okršaju s policijom.

Službenici su izjavili da su primili poziv poslije 22 sata zbog incidenta u grčkoj četvrti u Torontu. Svjedoci su rekli da su čuli mnogo pucnjeva te da je napadač "hodao pokraj restorana i kafića te pucao po ljudima koji su bili unutra". Husseinovi roditelji izjavili su da se njihov sin borio sa psihozom i depresijom, prenijela je Kanadska radiotelevizija.

>>Napadač u Torontu ubio dvoje i ranio 12 ljudi: "Bio je poremećen"

>>ISIS preuzeo odgovornost za krvavi napad u Kanadi

Službenici su izjavili da su ubijene 18-godišnja Reese Fallon i 10-godišnja Julianna Kozis, koja je jučer identificirana. "Njena obitelj zamolila je za privatnost za vrijeme tugovanja", izjavila je policija.

CTV je objavio da je Fallon željela postati medicinska sestra i upisati se na sveučilište McMaster u Ontariju. Direktor za obrazovanje školskog odbora Toronta (TDSB) John Malloy izjavio je nakon napada: "Srca su nam slomljena nakon vijesti da je naša maturantica tragično preminula u sinoćnjem nasilju."

"Bila je odlična učenica i maturirala je prošlog mjeseca. Školsko osoblje i prijatelji jako su je voljeli i cijenili", dodao je.

"Kad god zatvorim oči, vidim njeno lice"

Ali Demircan, jedan od ozlijeđenih u napadu, izjavio je za CTV da ga je metak okrznuo: "Osjetio sam da me nešto peče na leđima, pomislio sam da sam pogođen." Zatim se sakrio u jedan automobil, nakon čega je pobjegao u obližnji park i pozvao policiju.

Opisao je kako je nakon napada vidio djevojčicu na tlu. "Pokušavali su je spasiti. Kad god zatvorim oči, vidim njeno lice".

Policija je izjavila da je pretražila stan u kojem je Hussein živio sa svojom obitelji te zaplijenila potencijalne dokaze. Još nije jasno kako je nabavio pištolj korišten u napadu. U Kanadi je ilegalno posjedovati neregistriran pištolj ili bilo kakvo automatsko oružje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.