I kontroverzni poduzetnik Šelebaj Sellier uskoro na slobodi



I VLADIMIR ŠELEBAJ SELLIER, mogao bi uskoro iz Remetinca izaći na slobodu s obzirom da je sud prihvatio ponuđenu jamčevinu u vrijednost od 100 tisuća eura i hipoteku na kuću. Kako se doznaje čim se provede uknjižba nekretnine te preda puni novčani iznos, kontroverzni poduzetnik naći će se na slobodi.

Do kraja sljeećeg tjedna na slobodi

Neslužbeno doznajemo kako bi cijeli procedura mogla potrajati do kraja sljedećeg tjedna. Podsjetimo kako USKOK tereti Šelebaja i društvo da su fiktivno poslovale s Šelebajevim tvrtkama Core Medija i Media spot te su izdavali fiktivne račune na temelju kojih je Šelebaj "izvlačio" novac iz tvrtki. DORH Šelebaja i ostale uhićenike tereti zbog malverzacija "teških" oko 9 milijuna kuna.

Šelebaja i njegovu bivšu suprugu Dijanu Čuljak kazneno je prijavio estradni menadžer Edvin Softić, koji je s njima kao tajnim suvlasnicima vodio produkcijsku kuću Core Media. Softić ih je prijavio zbog kaznenog djela prijevare, no u istrazi se, kako je tvrdila njegova odvjetnica Jadranka Sloković, otkrilo mnogo novih detalja, poput pranja novca i porezne utaje.

Produljen pritvor

Još 13. studenog produžen mu je pritvor na još dva mjeseca zbog opasnosti na utjecaje na svjedoke, ponavljanje kazneno djela i opasnosti od bijega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.