Hypo ekspresno odobrava kredite za Pašalićeve stanove

U NASELJU Odra kod Zagreba tvrtka Kapital konzalting, kojoj je osnovna djelatnost posao s nekretninama i upravljenjem projektima, a čiji je vlasnik Ivica Pašalić, spustila je cijene svojih stanova. Naime, stanovi Kapital konzaltinga od sada se mogu kupiti i za 1300 eura po kvadratnom metru, a početna je cijena bila viša od 2000 eura po kvadratu, piše Bussines.hr.

Pašalićevi stanovi uključeni su u akciju Hypo banke te banka, koja u ponudi ima 70 stanova u naselju O2, "ekspresno" odobrava kredite zainteresiranim kupcima uz niz pogodnosti. Naime, poslovno izvješće Kapital konzaltinga za 2009. otkriva da se vrijednost neprodanih stanova popela na gotovo 203 milijuna kuna, čime se gotovo izjednačila s visinom kreditnih obveza tvrtke. U izvješću revizora stoji da je naplata neizvjesna za čak 9,3 milijuna kuna iskazanih potraživanja na ime danih zajmova, a nije izgledna ni naplata od 479.000 kuna potraživanja od kupaca.

O2 predstavlja se kao niskoenergetsko naselje s kvalitetnim stanovima u zgradama sa zelenim krovom, s jeftinijim energentima, ali neki stanari nezadovoljni su kupljenim stanovima. Naime, račun za grijanje mnogo je veći nego što im je obećano kada su ih kupovali te su nezadovoljni nekvalitetnom gradnjom jer se u nekim stanovima pojavila vlaga, a loše su urađena i pojedina pročelja zgrada, u što smo se i sami imali priliku uvjeriti. Zanimljivo je da stanari naselja ne plaćaju račune plinari nego Odra servisu, tvrtki koja upravlja naseljem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.