Humanitarni koncert za malenog Luku: Ne može sam sjediti ni hodati

Foto: Obitelj Novak

SUTRA će se u Belom Manastiru održati humanitarni koncert za liječenje 2-godišnjeg Luke Novaka. Nastupit će brojna poznata glazbena imena, među kojima i Mia Dimšić, Igor Delač, Begini i Ljubavnici.

Luka ne može samostalno sjediti ni hodati

Luka je, naime, rođen s neurorizikom te ima hipertonični i distonični obrazac.

"Izostanak adekvatnog ranog tretmana dijete može dovesti u trajnu paralizu, što ni u kom slučaju ne bi željeli i za što ćemo se boriti dok god budemo mogli. Više od svega htjeli bi da nam može potrčati u zagrljaj ili, barem za sada, samostalno sjediti. Na žalost, to još uvijek ne može", rekao je Lukin otac Marijan.

Njegova plaća, uz njegovateljsku naknadu koju prima Lukina majka Katarina, ni približno nije dovoljna za sve troškove koje ih čekaju. Uz sve, obitelj Novak broji još jednog člana, šestogodišnjeg Dominika.

Moguće je liječenje u Londonu

"Sukladno predračunu zagrebačke poliklinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, prvi pregled fizijatra i razvojna rehabilitacija koštaju 14.450 kuna. U iznos nisu uračunati troškovi boravka u Zagrebu, tako da zaista nismo imali druge mogućnosti do obratiti se javnosti kako bi skupili potreban iznos", tvrdi otac Marijan, dodajući kako je to samo dio onoga što Luku čeka.

"Raspitujemo se već dugo, pa smo tako saznali i za londonsku kliniku koja ima uspjeha u liječenju male djece. O iznosima liječenja u Londonu teško je pričati, a prema saznanjima koja imamo, okvirni se iznosi, za početak, kreću između 4000 i 5000 eura", kažu Lukini roditelji. Sav prikupljen novac pohranjen je na Lukinom računu (HR7723900013221473924).

Sutrašnji koncert u belomanastirskoj sportskoj dvorani počinje u 19 sati, a cijena ulaznice je simboličnih 30 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.