Huawei ruši prodajne rekorde unatoč američkim sankcijama

Foto: Epa

UNATOČ trgovinskom ratu između Sjedinjenih Država i Kine te nametnutim sankcijama od strane SAD-a, poslovni uspjeh kineskog telekomunikacijskog diva Huaweija napreduje.

Rezultati tako pokazuju kako je Huawei tijekom prva tri tromjesečja ove godine ostvario prihod od 86,01 milijarde američkih dolara, što je za čak 24,4% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, priopćili su iz te kompanije.

Naime, Huawei je u prva tri tromjesečja na globalnom tržištu prodao više od 185 milijuna pametnih telefona, što predstavlja godišnji porast od čak 26%. Također, tvrtka bilježi rast pri prodaji svojih računala, tableta, pametnih ekrana Vision i ostalih popratnih uređaja.

Mobilna mreža 5G

Što se tiče mobilne mreže 5G, kineski telekomunikacijski div još je u lipnju poručio da američke sankcije ne utječu na njegovo poslovanje s mrežama nove generacije 5G.

"Svima ovdje šaljem jasnu poruku da sankcije uopće ne utječu na naša postojeća rješenja na području tehnologije 5G. Klijentima u cijelosti jamčimo opskrbu za već potpisane ugovore, ali i za one koje ćemo potpisati u budućnosti", ustvrdio je u lipnju zamjenik predsjednika Huaweijeve uprave Ken Hu na konferenciji za novinari na Kongresu mobilnog svijeta.

"Huawei je u 5G već uložio četiri milijarde dolara i naša se investicijska strategija neće promijeniti u sljedećoj fazi", dodao je Hu.

U kineskoj tvrtki navode da su do sredine listopada potpisali više od 60 komercijalnih ugovora za izgradnju i implementaciju mreže nove generacije s vodećim svjetskim teleoperaterima diljem Europe, Azije i Latinske Amerike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.