HSP AS se brutalno osramotio na izborima, a sad se hvale rezultatima prve postizborne ankete

Foto: Hina, Index

HSP AS jedna je od onih stranaka koje su se pošteno osramotile na posljednjim paralelnim izborima. Stranka kojoj su na čelu bili Ivan Tepeš i Pero Čorić dokazala je da je cijelo vrijeme zapravo bila priljepak HDZ-u i kao takva je dobila tri mjesta u Saboru. Kad je Plenković kao novi predsjednik odbio koaliciju sa HSP AS-om, potop je bio neizbježan.

Iako su i Ćorić i Tepeš za vrijeme prošlog saziva Sabora često bili prisutni u medijima, čime su imali mjesta za promovirati svoje ideje, HSP AS je u svim izbornim jedinicama doživio teški fijasko. Štoviše, u većini jedinica nisu dotakli ni jedan posto podrške, a nerijetko su i puno manje promovirani drugi HSP-ovi bili bolji od njih.

No, HSP AS sada je zadovoljan prvom postizbornom CRODemoskopovom anketom, te tvrde da su "ostali u sedlu", što god to točno značilo.

"Agencija CroDemoskop radi istraživanja o preferencijama političkih stranaka i političara već nekoliko godina na mjesečnoj bazi. Zadnje istraživanje provedeno je u prvim danima mjeseca listopada 2016., a to je ujedno i prvo istraživanje nakon nedavno održanih parlamentarnih izbora. Treba imati u vidu da je to agencija koja nikada nije preferirala i favorizirala hrvatsku desnicu, a posebice HSP AS. Prema toj anketi, HSP AS je svrstan u drugu skupinu političkih stranaka, zajedno sa strankama koje su stekle parlamentarni status ili su bile blizu njega ( HDSSB, BM365, Pametno i IDS).

To je pokazatelj kako pravaška ideja nije zamrla i nikada neće, a da HSP AS ostaje perjanica pravaške scene te da se od nas očekuje da nastavimo na svepravaškom okupljanju i zajedništvu što i činimo. Vjerujemo kako je to posljedica naših čvrstih i nepromjenjivih stavova, beskompromisne borbe za one koji nas biraju jer nikada nismo izdali ili se prodali, ali i najava da će stranku voditi mladi, obrazovani, sposobni i ugledni dužnosnici.

Pravaško-domoljubne fikcije koje postoje još samo na papiru to će i ostati", objavili su iz stranke nakon što im je anketa pokazala smiješnih 1,1 posto podrške.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.