Hrvatskoj se otvara tržište od 250 milijuna Indonežana

Foto: IPV

U AMBASADI Republike Indonezije u Zagrebu danas je svečano predstavljeno Indonezijsko poslovno vijeće.

Uz domaćine otpravnika poslova Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Widjoseno Sastroamidjojo i predsjednika Indonezijskog poslovnog vijeća Tomislava Vuka i glavnog tajnika Igora Zgrabljića svečanosti predstavljanja Vijeća nazočilo je 50-ak uglednika i predstavnika indonezijskih i hrvatskih tvrtki te institucija među kojima i direktor Indoenzijskog centra za trgovinsku promociju Hikmat Rijadi.

Veliki broj indonezijskih investitora zainteresiran za Hrvatsku

U svom uvodnom govoru otpravnik poslova Republike Indonezije Nj.E. Widjoseno Sastroamidjojo zahvalio je osnivačima Indonezijskog poslovnog vijeća i rekao da se Vijeće osniva u najboljem mogućem trenutku, kada veliki broj indonezijskih investitora pokazuje interes za ulaganjem u Hrvatsku i trgovinskom razmjenom s našim gospodarstvenicima.

Indonezijsko poslovno vijeće osnovano je s ciljem promicanja i unapređivanja gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Indonezije s naglaskom na poticanje razvoja poduzetništva i poduzetničkih inicijativa, te trgovinske razmjene između dviju zemalja. Aktivnosti Vijeća uključivati će i područje jugoistočne Europe s naglaskom na bližu regiju.

Indonezija je veliko tržište s 250 milijuna stanovnika i vrlo dinamičnim gospodarstvom koje posljednjih desetljeća ima snažne stope rasta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.