Hrvatski generalski zbor: Nećemo u Knin, jer su Kosorica i Josipović licemjeri

HRVATSKI generalski zbor je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja te 15. godišnjice "Oluje" uputio iskrene čestitke hrvatskoj javnosti i braniteljima iz Domovinskog rata.

No, nakon čestitke su se obrušili na hrvatsku vlast te kažu kako neće sudjelovati na službenoj proslavi u Kninu zbog neslaganja s državnom politikom prema vrijednostima Domovinskog rata. Državnu politiku prema Domovinskom ratu nazivaju licemjernom.

Josipović i Kosor istinu i pravdu pretvaraju u laž i nepravdu

"Ono što je 27. srpnja ove godine državno vodstvo slavilo i veličalo u Srbu u dubokoj je suprotnosti sa onim protiv čega su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu. Ne možemo mirno gledati kako predsjednik Republike i predsjednica Vlade kao i njihovi sljedbenici sustavno i podmuklo rade na razgradnji istine i pravde pretvarajući ih u sramotnu laž i nepravdu", stoji u "čestitki" Hrvatskog generalskog zbora.

Uključili su se i u raspravu o micanju imena Avenije Gojka Šuška u Zagrebu te su takav potez najoštrije osudili kao omalovažavanje i kriminalizaciju ratnog ministra obrane.

Stavite zastave na kuće i balkone

"Pozivamo sve hrvatske branitelje da Dan pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dan hrvatskih branitelja ove godine proslave svečano i dostojanstveno sa izvješenim hrvatskim zastavama na krovovima kuća, balkonima zgrada ili nekim drugom prikladnim mjestima u vlastitoj sredini, kao i polaganjem cvijeća te paljenjem svijeća na grobovima poginulih, odajući time duboko poštovanje prema onima koji su najzaslužniji za hrvatsku slobodu i samostalnost, a kojih više nema među nama", zaključuje se u čestitki predsjednika Hrvatskog generalskog zbora Marinka Krešića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.