Njemačka policija uhitila Hrvata. Na granicu došao s kokainom, stavio ga u kondome

Foto: Bundespolizei

Policija u Njemačkoj je u ponedjeljak navečer na graničnom prijelazu Hörbranz uhitila 39-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je kod sebe imao drogu.

Njemačka policija je u priopćenju navela da je Hrvat, kojem je izrečena zabrana kretanja u EU, pokušao međugradskim autobusom ilegalno ući u Njemačku, prenose lokalni mediji.

"Policajci su u donjem rublju 39-godišnjaka pronašli veću količinu kokaina. Muškarac je na zahtjev državnog odvjetništva u Kemptenu priveden istražnom sucu, a potom mu je određen pritvor”, piše u priopćenju njemačke policije.

Hrvat imao zabranu ulaska u Njemačku

Na kontrolnoj točki Sigmarszell, savezna policija Lindaua je kontrolirala putnike u međugradskom autobusu na liniji Lyon-Zagreb. Putnik iz Hrvatske je policiji predočio važeću osobnu iskaznicu. No, policajci su tijekom provjere otkrili da Hrvat ima zabranu ulaska u Njemačku.

Imigracijski ured u Münchenu je Hrvatu 2017. ukinuo pravo na slobodu kretanja u EU zbog kaznenih djela povezanih s drogom te ga je deportirao u Hrvatsku krajem 2018.

Zbog kršenja zakona o drogama, pomaganja i poticanja trgovine drogom, kao i posjedovanja droge, okružni sud u Lingenu je tražio 39-godišnjeg Hrvata.

Dio kokaina bio upakiran u kondome

Policija je tijekom pretrage u donjem rublju Hrvata pronašla 160 grama kokaina, od čega je dio droge bio upakiran u kondome. Hrvat je predan carini i morat će odgovarati zbog pokušaja neovlaštenog ulaska u zemlju i kršenja zakona o opojnim drogama. 

Hrvata su istražnom sucu u Kemptenu priveli službenici Carinskog istražnog ureda, a sudac je izdao nalog za uhićenje na zahtjev državnog odvjetnika. Potom je 39-godišnjak odveden u zatvor Kempten, a droga je zaplijenjena.

"Policija je obavijestila nadležni ured za imigraciju o slučaju i mjestu gdje se 39-godišnji muškarac nalazi. Carinski istražni ured sada provodi daljnje istrage o kaznenom djelu zbog posjedovanja droge pod vodstvom državnog tužitelja u Kemptenu", stoji u priopćenju njemačke policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.