HRT tužio Hrvoja Zovka i izgubio. Ovo im je već sedmi put

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

HRT je nepravomoćno izgubio još jedan spor protiv predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoja Zovka. Ovo je već sedmi put da HRT gubi spor protiv Zovka.

HRT je Zovka tužio zbog njegovih izjava o cenzuri na nacionalnoj televiziji.

"Nakon šest sati provedenih danas na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu mogu samo reći: pobjeda! Sudac Damir Kurobasa oslobodio me optužbe da sam klevetao HRT kada sam govorio cenzuri. Ovo je bila tužba iz 2018. godine, još jedna protiv mene u kojoj su me otad kazneno gonili zbog mojih izjava o postojanju cenzure na HRT-u", objavio je Zovko na Facebooku.

"Ovo je još jedan dokaz da sam govorio istinu"

Na strani HRT-a su svjedočili Damir Smrtić, Slavica Babić i Darko Šokota, dok su na suprotnoj strani bili Maja Sever i Sanja Mikleušević Pavić.

"Još jedan dokaz da sam govorio istinu. Hvala Maja Sever i Sanji, koje su danas svjedočile istinu. Hvala obitelji i svima koji su bili uz mene. I posebna zahvala Vanja Jurić, najboljoj odvjetnici na svijetu. Dakle, Zovko&Jurić vs HRT 7 - 0", napisao je Zovko.

HRT se ima pravo žaliti na ovu presudu. O presudi se još uvijek nisu oglasili.

Podsjetimo, u veljači je Županijski sud u Zadru odbio žalbu HRT-a na presudu kojom je Općinski građanski sud u Zagrebu potvrdio da Zovkove izjave o postojanju cenzure na HRT-u nisu sporne ili pak neistinite te da u konkretnom slučaju njima nije grubo povrijedio čast i ugled HRT-a.

"Na HRT-u ne postoji cenzura ni lista zabranjenih gostiju", kazao je u travnju ove godine ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.