Hotel Marjan više nitko ne čuva, pred njim se sinoć dogodilo ubojstvo koje je šokiralo Split

Foto: Index

UBOJSTVO koje je šokiralo Split dogodilo se sinoć pred ulazom u nekadašnji prvokategornik splitskog turizma, koji je u socijalizmu sagrađen za svega 11 mjeseci, ni 500 metara od sjedišta gradske uprave i kancelarije gradonačelnika Ive Baldasara.

Hotel Marjan već je godinama napušteno gradilište. Kerum je prekinuo radove prije pet godina, a firma Adriatic lani je završila u stečaju, i to nakon što je već sklopila predstečajnu nagodbu. Stečaj su zatražili radnici zbog neisplate plaća. Prodaja hotela je izvjesna, no zasad je još pitanje hoće li to obaviti vjerovnici ili sud u stečajnom postupku. 

Dok se nešto konkretno ne riješi, Marjan propada i nagrđuje vizuru Splita, u samom središtu grada na reprezentativnoj Zapadnoj obali sagrađenoj gradskim novcem dok je Kerum bio gradonačelnik.

Brutalno ubijen ispred samog ulaza u hotel

Od srpnja Marjan više nitko ne čuva, što su iskoristili školarci. U mraku napuštenog objekta se sastaju i druže, no česti su i obračuni i prizori nasilja. Sinoć se pred Marjanom dogodilo tako stravično ubojstvo, nožem u srce prekinut je život 18-godišnjeg Gorana V. Policija još utvrđuje okolnosti, no po svemu sudeći radilo se o fizičkom obračunu dviju skupina učenika. Premda je Goran V. uboden nasred ulice pred ulazom u Marjan, policajci su jučer temeljito češljali prizemne prostorije hotela koje su donedavno bile ograđene, no netko je iskoristio odsustvo zaštitara te uklonio ogradu.

U pomoć su pozvani i vatrogasci jer su podrumske prostorije poplavljene, a sinoć se još uvijek tragalo za nožem koji je uboden Goran V., kao i drugim dokazima. Sumnjalo se čak i da se počinitelj, 18-godišnji Karlo G. K. skrio negdje u podrumu hotela.

Stečajni upravitelj Marjana: Predložit ću da se ponovno angažira zaštitar

Stečajni upravitelj Zoran Miletić, potaknut tragičnim događajem, obišao je večeras Marjan. Nije primijetio da se itko nalazi u njemu.

"Zbog manjka financijskih sredstava u stečajnoj masi morali smo otkazati zaštitara tako da od srpnja nitko ne čuva hotel i imovinu. Ja ću predložiti Skupštini vjerovnika da se ponovno angažira, to je nekakav izdatak od 12 tisuća kuna mjesečno", kazao nam je Miletić.

U tijeku su i pregovori sa jednom rent-a-car agencijom koja bi iznajmila parking koji se nalazi iza hotela. Moguće da bi i oni angažirali zaštitara tako da bi se nekako ipak stalo na kraj upadima mladih i mogućim incidentima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.